BarackAttack.blogg.se

2014-06-29
22:22:00

Rivning under semestern, vecka 26

Vår första riktiga semestervecka tillsammans för året blev också rivningsvecka. Det passade perfekt eftersom regnet bara öste ner utomhus, ja det tom haglade. Tror det var uppehåll i ungefär 2 timmar under hela veckan men det märkte vi knappt för då var vi instängda i baracken och rev, rev....
 
NU KÖÖÖÖÖR VI!!!!
 
 
 
Det blev en del slit, en del spik att rycka bort, och många vändor till återvinningsstationen.
 
 
Köket under renovering, här har vi påbörjat borttagandet av väggar. Inredningen (skåp och bänkar) är redan rivet.
 
 
Matplats (fotat ner mot sovrummen).
 
 
Väggar och golv är rivet, samt masoniten från väggarna på den stora bruna timmerväggen rakt fram (se foto ovan och nedan). Men oj då, en av väggarna som vi tänkt riva verkar vara bärande. Vi får bra rådgivning från expertgrannen  och ja det stämmer men med en regel och några franska skruvar ska det hålla, det är ingenting ovanför. Vi avvaktar med att riva denna vägg ett tag, men ner ska den tillslut! 
 
Hall , (fotot taget mot matplats/kök), där vi påbörjat rivningen av väggen mellan hall och sovrummet.
 
 
Hall, (fotot taget mot sovrum), påbörjad rivning av vägg.
 
 
Här är väggen borta mellan hall och sovrum.
 
 
Nu är väggen mellan hall och sovrum nere, (fotat från entren).
 
 
Entrén, den fina, vi har här rivit mellanväggarna och öppnat upp ytan, redan nu ser man hur mycket trivsammare det kommer att bli på denna plats efter att väggarna kom ner.
 
 
Vi fick en hel del gjort, men har kvar att riva masonitskivorn från de flesta väggarna, från hela taket och även spånplattor från golvet i sovrummet. Men vi har kommit långt och det är stor skillnad.
 
Men resultatet har inte bara varit positivt, vi har råkat ut för allvarliga kofotsanfall också. Det inleddes med att kofoten attackerade Daniels haka, helt oprovocerat och rakt på sådär bara. Blodet bara forsade, eller ja det rann lite ner över halsen. Sedan attackerade samma kofot, eller var det möjligtvis den egna handen och naglarna, ja ja oavsett, återigen helt oprovocerat satt det ett jack mellan ögonbrynen på Åsa. Hemska hemska skador, nej men skämt åsido så har vi klarat oss bra utan att någon av oss gjort sig illa än så länge. Vi får hoppas att det fortsätter så.