BarackAttack.blogg.se

2015-05-18
17:40:00

Långhelg och fokus på sovrum och vila

Vi fick fyra härliga dagar i dalaskogen den här helgen. Åh den friheten vi känner när vi rullar från Sthlm mot lugn och tysthet i dalaskogen. Trevlig tradition är att på vägen ringa mamma Eva och både få och ge uppdatering om livet som rullar på. Den här gången fick vi även möjlighet att skråla "ja må han leva" i telefonen till 90-åringen som vi firade helgen innan.


Även om vädret har växlat mellan sol och regn och det har varit kallt så har det varit härliga dagar. Vi har haft dörren till långebo öppen en del under ledigheten så att kattgrabbarna har fått komma o gå som de vill, och åh vad de har njutit!
 



Redan dagen efter vi kom var det festligt värre, vi blev bjudna av Åsas föräldrar på brunch, LYX! Även Åsas syster med sina kattgrabbar var på plats under helgen.
 



Förra helgen som vi var uppe så fick vi, med en del hjälp, klart gästrummet. Åsas mamma målade klart innan vi kom upp och våra gäster, Elin och Jason, hjälpte till med montering av sängar. TACK ❤️ Sedan har vi såklart glömt att fotografera men bilder kommer, före och efter. Vi har i alla fall fått två Brimnes, 80 cm breda, på plats!

I veckan innan vi åkte upp till dalaskogen fick Åsa en fin och uppskattad present av Daniels mamma Eva, en vacker dekoration till trädgården. Vi fick då möjligheten att överraska Åsas mamma med denna då vi gärna vill att den pryder trädgården i dalarna.
 
 

Även om Åsa har fått en del vila så har vi även arbetat tillsammans lite den här helgen med att färdigställa sovrummets väggar. Vi jobbade ihop med den fina svarta panelen på sovrummets ena vägg även om Daniel gjorde betydligt mer. Daniel fortsatte sedan och jobba vidare med övriga väggar, osb-skivor, gips-skivor och spackel. De övriga väggarna är inte helt klara än så vi får återkomma med bildbevis med alla väggar senare. Här kommer dock bilder på vår svarta panel, vi är jättenöjda (Vi får tacka vår expert tipsare Bengt för det goda rådet att satsa på den svarta panelen 👍😊).
 
Före


Efter

Efter med möbler 😊👍


Vi håller fortfarande på med både etapp 2 och 3 när det gäller renoveringen. Vi är klara med väggar och golv i gästrum, samt golv i sovrummet. I sovrummet har vi spackling och målning kvar att göra när det gäller väggarna, för som sagt all osb och gips är nu uppspikad. I hallen har vi gjort klart golvet men inte lagt klinker ännu vid entrén, väggrana är till hälften på plats. Tak i alla dessa rum, sovrum, gästrum och hall har vi också kvar att spika upp. Daniel har byggt förrådet och vilket lyft det blev för oss att få förvaring ordnat, dessutom kommer det bli så snyggt när det blir helt klart med hyllor och belysning på plats. Elektriker-Micke var ju hos oss i vintras och drog all el för sovrummen, men den är inte inkopplad ännu. Nästa gång han kommer få han dra elen även i hall och badrum samt koppla in elen i sovrummen. Vi börjar bli trötta på alla förlägningssladdar som ligger överallt
 
 
Vi har även hunnit med lite inköp från blocket för att förbereda inför lilla grabben som kommer i september. Inköpen är till lägenheten i stan och vi har fått tag i spjälsäng, byrå, gungstol och bedside crib (som ska få högre ben), så bebisrummet börjar ta form. Fortfarande en del kvar men en liten bit på väg 👶👶👶